Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 18:01 - Луд или пророк
Автор: sixonetwo Категория: Политика   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.10.2010 13:40


 Някои го наричат „претенциозен и екстремист“, докато други го уважават като „вторият най-добър политик в Холандия“. Геерт Уилдърс, полемичният лидер на холандската „Партия за свобода“, която стана трета политическа сила на изборите на 9 юни, се намира на подсъдимата скамейка за насаждане на расова омраза срещу мюсюлмани.

 Уилдърс многократно е призовавал Коранът да бъде забранен, сравнявайки го с „Моята борба“ на Хитлер и се намира пред тежка присъда от максимум година и три месеца затвор, ако бъде обявен за виновен от съда в Амстердам.

 Уилдърс, който е католик, се е сблъсквал с канонада от критицизъм, съд и смъртни заплахи и живее под постоянни охранителни мерки. Той сподели за изданието „Ерусалим пост“, че „вярва в съществуването на умерени мюсюлмани“ и че много мюсюлмани на Запад са умерени и спазващи законите, но че „не вярва в съществуването на умерен ислям“.

 Той каза, че напливът на мюсюлмани в страни като Холандия е причина за „ислямизацията на нашето общество.“ В зората на своя филм „Фитна“ , създаден през 2008 г., той отбеляза че е бил вече „изправен пред криминален съд в Холандия заради нещата, които казах за исляма“ и трябваше да води юридическа битка преди година, за да му бъде позволено да влезе във Великобритания, след като отначало му беше отказан достъп.

 „Свободата на речта е атакувана“, каза той. „Това нямаше да се случи, ако бях критикувал католицизма.“ 

“Съществуват недостъпни за немюсюлмани райони във Великобритания, Франция и Германия. Европейски лидери са запознати с този феномен, но им липсва решителност за дествие, избирайки да приветстват с добре дошли и да успокояват радикалните мюсюлмани“.

 „Вече е пет минути до полунощ - каза той – Казвам, спрете масовата имиграция от мюсюлмански страни, не защото хората са лоши, но защото нашето културно наследство и общество, основано на християнски и юдейски ценности, на човечност, е по-добро от ислямското... Ако не се справим с това и не спрем имиграцията, поради (криворазбрана) политическа коректност, ние ще загубим Европа.“

 Уилдърс, на 46г., основа „Партия за свобода“ преди 6 години, след като напусна  „Народната партия за свобода и демокрация“,  заради нейното становище за приемане на Турция в ЕС. Открит поддръжник на Израел, той прекара две години  като доброволец в израелско заселище в Западния бряг на река Йордан след завършване на училище и е посещавал страната много пъти от тогава. Бил е също в Иран, Ирак и Сирия.

 Той описа израелско-палестинския конфликт като по-скоро идеологически, отколкото териториален.

 „Ако Израел дадеше, да кажем, Западния бряг на палестинците, това не би донесло мир – каза Уилдърс – следващата стъпка за палестинците би била да претендират, че Ашкелон, Хайфа и Ерусалим са следващите „заселища“, които трябва да бъдат превзети.“

 Той добави: „Аз винаги съм казвал, че родители на Запад спят добре нощем, защото родители в Израел лежат будни през нощта – защото техните деца се бият с ислямския джихад.“

 „Вие воювате нашата война – каза той за израелското издание –  след Израел ние сме следващите.“

 image



Тагове:   пророк,


Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sixonetwo
Категория: Политика
Прочетен: 9014
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930